The Writer

My photo
The name given Noor Irna Hanis Bt Abd Rahman.Turning 24. On my way to achieve my life goals. Here's the place to present my monologue.

20160429

Appreciation

Assalammualaikum,

I miss blogging so bad! Hello everybunny..

Alhamdulillah life was good. Thank you Allah, all my dreams 6 years ago now became reality not all but most of it. It was an upside down roller coaster journey but insyaAllah I can handle this :)

So here a quick update. Now, I'm super busy with working on weekdays, working as Special Need Teacher. Kurti blouse business with my dear best friends and during weekend, Alhamdullilah I manage to further my study at UIA, in Bachelor in Education (Guidance & Counseling) but as part time students. Gah, it seriously a tough decision I  made in my life (entahlah rasa banyak lagi) but this one macam, perjalanan for your future tau dak macam tula.

Moving on,
So, basically this is just a post that I want to dedicate to someone who I can call my really close more than best friend (for now). I thank Allah to make me meet him again. Again? Yes, sebab before this 6 years back then we were actually studying at the same place (Diploma), different course, same faculty but I'm the one yang just know him dari jauh or selisih somewhere around but dia tak kenal pun saya (Sobs) yela I'm so selekeh back then mana lah orang nampak, banyak field work around UiTM tu so I have more time to discovering people hihi and sangat senang cam muka orang so till now masih ingat.

Banyak belajar dengan dia, almost everything. He's the kind of friend yang memang nak kau berjaya. Kalau rasa tak confident nak present, he'll make sure kau terus jadi confident nak present haha (part ni selalu kena marah sebab belum apa apa dah negative). Dia juga ajar Irna make up, pakai tudung tu ada gaya, hari-hari ingatkan suruh kurus (always cari tutorial make up, tudung and cara nak kurus tak kisahlah video ke article ke haha ). Dia akan ajar sampai kau faham, tak kedekut ilmu dengan classmate pun dia sangat rajin pegi each classmate tanya okay tak study sampai orang panggil dia Dr kecik and semua akak-akak dalam class semua sayang dia macam adik and anak sendiri. And dia pun salah seorang top student dekat dalam class. Btw, he's actually my senior (now) tapi batch Irna sikit so tumpang masuk belajar sekali dalam class dia. So consider as classmate jugala kan.


 And one thing dia bengang bila Irna tak makan apa yang orang lain suka makan, asyik makan ayam merah je. Then now, dari tak makan Nasi Kerabu and solok lada pastu sekarang kadang -kadang rasa nak makan but only yang dekat pasar malam Taman Melawati nearby his house, so after class on Saturday before balik rumah dia akan belikan but if only I crave for the Nasi Kerabu je. And makanan lain pun macam tu juga. If dia free time, kalau jumpa Mama dia akan bawak makanan favourite Mama which is somtam (dia cakap ini umpan haha) Dia sangat rajin masak, and lagi terror masak compare to Irna.

Selain dari itu, (haha tak pela campur-campur English and Malay) if Irna cakap nak pegi mana-mana tempat, nak experience sesuatu dia akan usaha lah supaya Irna dapat pegi tempat tu and experience the moment sama-sama. If keluar sama pun orang akan ingat Irna keluar dengan adik or ingat kita orang adik beradik. Semoga panjang umur so we can do more adventure time together hehe. So nak share gambar sikit-sikit itu je. (We rarely going out berdua, don't worry mostly ada bodyguard ramai join sama haha)

Semoga Allah balas dengan kebaikan semua jasa, ilmu and pengorbanan dia untuk Irna and my family. Thank you so much for everything.



Yang ni dia ajak join with ex primary schoolmate dia bagi foods, cloths, toys for homeless dekat Jalan Hj Taib.


Discussion for assignment and our kurti business :)

Our first experience eating Koreon Food haha.


Group discussion for final exam.


Hiking to Bukit Tabur (Muka pancit sorry)


Mandi sungai at Sungai Pisang


Visit his former high school at Victorian Institution



Wedding our Kakak at Muar, Johor

So itu sahaja kot, banyak lagi tapi cukup jela hehe. Doakan Irna dapat habis belajar, kerja yang baik and murah rezeki. Muah!



1 comment:

  1. He always there. Haha.. Miss you so so so badly. xoxo

    ReplyDelete