The Writer

My photo
The name given Noor Irna Hanis Bt Abd Rahman.Turning 24. On my way to achieve my life goals. Here's the place to present my monologue.

20160429

Appreciation

Assalammualaikum,

I miss blogging so bad! Hello everybunny..

Alhamdulillah life was good. Thank you Allah, all my dreams 6 years ago now became reality not all but most of it. It was an upside down roller coaster journey but insyaAllah I can handle this :)

So here a quick update. Now, I'm super busy with working on weekdays, working as Special Need Teacher. Kurti blouse business with my dear best friends and during weekend, Alhamdullilah I manage to further my study at UIA, in Bachelor in Education (Guidance & Counseling) but as part time students. Gah, it seriously a tough decision I  made in my life (entahlah rasa banyak lagi) but this one macam, perjalanan for your future tau dak macam tula.

Moving on,
So, basically this is just a post that I want to dedicate to someone who I can call my really close more than best friend (for now). I thank Allah to make me meet him again. Again? Yes, sebab before this 6 years back then we were actually studying at the same place (Diploma), different course, same faculty but I'm the one yang just know him dari jauh or selisih somewhere around but dia tak kenal pun saya (Sobs) yela I'm so selekeh back then mana lah orang nampak, banyak field work around UiTM tu so I have more time to discovering people hihi and sangat senang cam muka orang so till now masih ingat.

Banyak belajar dengan dia, almost everything. He's the kind of friend yang memang nak kau berjaya. Kalau rasa tak confident nak present, he'll make sure kau terus jadi confident nak present haha (part ni selalu kena marah sebab belum apa apa dah negative). Dia juga ajar Irna make up, pakai tudung tu ada gaya, hari-hari ingatkan suruh kurus (always cari tutorial make up, tudung and cara nak kurus tak kisahlah video ke article ke haha ). Dia akan ajar sampai kau faham, tak kedekut ilmu dengan classmate pun dia sangat rajin pegi each classmate tanya okay tak study sampai orang panggil dia Dr kecik and semua akak-akak dalam class semua sayang dia macam adik and anak sendiri. And dia pun salah seorang top student dekat dalam class. Btw, he's actually my senior (now) tapi batch Irna sikit so tumpang masuk belajar sekali dalam class dia. So consider as classmate jugala kan.


 And one thing dia bengang bila Irna tak makan apa yang orang lain suka makan, asyik makan ayam merah je. Then now, dari tak makan Nasi Kerabu and solok lada pastu sekarang kadang -kadang rasa nak makan but only yang dekat pasar malam Taman Melawati nearby his house, so after class on Saturday before balik rumah dia akan belikan but if only I crave for the Nasi Kerabu je. And makanan lain pun macam tu juga. If dia free time, kalau jumpa Mama dia akan bawak makanan favourite Mama which is somtam (dia cakap ini umpan haha) Dia sangat rajin masak, and lagi terror masak compare to Irna.

Selain dari itu, (haha tak pela campur-campur English and Malay) if Irna cakap nak pegi mana-mana tempat, nak experience sesuatu dia akan usaha lah supaya Irna dapat pegi tempat tu and experience the moment sama-sama. If keluar sama pun orang akan ingat Irna keluar dengan adik or ingat kita orang adik beradik. Semoga panjang umur so we can do more adventure time together hehe. So nak share gambar sikit-sikit itu je. (We rarely going out berdua, don't worry mostly ada bodyguard ramai join sama haha)

Semoga Allah balas dengan kebaikan semua jasa, ilmu and pengorbanan dia untuk Irna and my family. Thank you so much for everything.



Yang ni dia ajak join with ex primary schoolmate dia bagi foods, cloths, toys for homeless dekat Jalan Hj Taib.


Discussion for assignment and our kurti business :)

Our first experience eating Koreon Food haha.


Group discussion for final exam.


Hiking to Bukit Tabur (Muka pancit sorry)


Mandi sungai at Sungai Pisang


Visit his former high school at Victorian Institution



Wedding our Kakak at Muar, Johor

So itu sahaja kot, banyak lagi tapi cukup jela hehe. Doakan Irna dapat habis belajar, kerja yang baik and murah rezeki. Muah!



20140613

Buat Tersayang

Cerita sebulan yang lepas. Alhamdullilah akhiranya tiba hari bahagia yang dinanti. Walaupun hanya Diploma tapi anugerah ini memang aku tujukan buat orang-orang tersayang tanpa henti mendoakan, mendidik aku untuk yang satu ini. Yang hadir dalam hidup aku dalam masa 3 tahun aku disana, yang setia menasihatkan aku agar aku terus kuat. You know who you are, may Allah bless all of you. InsyaAllah. 

Allahu walaupun pada mulanya tak indah mana, tapi aku tahu ada hikmah disebalik itu semua. Aku menangis didalam hati kecilku kerana aku tahu yang jalan seorang yang sabar itu awalnya pahit dan ada kemanisan dihujungnya.

Dan paling penting, semoga ilmu yang aku perolehi ini diberkati dan berguna untukku dimasa hadapan insyaAllah. 


Terima kasih sudi datang luangkan masa untuk harini :)





Aku rindu anda semua. Sobs.


Alhamdullilah. Biarlah ia berakhir dengan penuh rahmatMu.

20130420

Our Farewell Party :")

Bismillah,

Assalamualaikum semuanya :)

Jujur aku terlalu teruja untuk berkongsi kisah persahabatan aku ini.

Alhamdullilah, syukur ya Allah setelah 4 bulan berjauhan kami bertemu kembali, rindu teramat untuk bersama dengan meraka. Tak terkata rindu. Tak terkata setiap saat untuk bercerita, duduk gelak tawa bersama.

Mungkin ada yang salah paham bila melihat eratnya ukhwah kami antara satu sama lain. Indah kisah kami selama 3 tahun perkenalan. Jatuh bangun, gaduh berbaik, penat lelah semuanya terkunci rapi dan indah. Banyak perkara yang buat aku terlalu sayang untuk berpisah dengan ukhwah ni, dengan meraka banyak aku pelajari, belajar menjaga waktu solat (solat diawal waktu walau sibuk mana sekalipun), berpuasa sunat, kerjasama antara satu sama lain, jangan kedekut ilmu and banyak lagi. Allah sedih sangat-sangat untuk berjauhan lepas ni. Jujur 3 hari aku menangis sampai mata bengkak tiap kali nak ucap selamat tinggal untuk setiap dari mereka yang pulang lebih awal dari aku baru-baru ni.

Moving on,
Jom tengok gambar-gambar time Farewell Party (14th April 2013) dekat Teluk Batik, Lumut, Perak. Cantik Teluk Batik ni kemudahan seperti toilet, surau and tempat BBQ turut disedikan so sangat sesuai untuk buat activity macam ni :) Ohh kitorang datang sini dengan berkonvoi 5 kereta dan 2 motor, Alhamdullilah lengkap 26 orang semua dapat join majlis ni.


Depan rumah sewa before gerak ke Teluk Batik :)


Kitorang sampai dulu so cari tempat and sementara tunggu yang lain posing lagi hakak hakak ni :D


Best part! Masak time, thank you semua yang gigih kipas and jaga makanan apa semua.

Untuk isi perut :)


The Jejakas. Sementara tunggu kami membakar tu depa syok mandi.


Mafia K8. We'alls pun sempat juga hihi.


Dah selesai semuanya. Baca doa selamat then makan time! Time ni sweet sangat makan sambil berlampukan flash light phone masing-masing haha. Ala-ala candlelight dinner gituh.


Lepas selesai solat Maghrib and kemas-kemas barang kitorang pergi dekat padang area situ yang ada spotlight untuk sesi penutup and maaf-bermaafan antara kitorang. Time ni semua dah sebak sedih, sedih yang teramat sedih. Tak kira laki ke perempuan ke semua nangis.



Alhamdullilah, ni je yang sempat aku hadiakan sebagai buah tangan untuk sahabat-sahabat yang aku sayang sangat-sangat ni.

Kenangan Terakhir. Semoga ukhwah kita bertemu dan berpisah kerana Allah :)


p/s: Lepas ni dah takda dah orang panggil aku dengan nama Gebang tu. Simpan ye buah tangan tu elok-elok :)

Thank you sudi baca :)

20130419

Mirrors- Justin Timberlake.


Love the lyrics and the song :)

20130309

Heart Attack - Demi Lovato


You gotta believe me this, this song is just tremendous song this season! #Lovatic Demi Lovato is just undeniable awesome :)